Koronaviruksen vaikutukset yrittäjälleYrittäjävinkitYrityssaneeraus

Yrityssaneeraus – Selectin yrittäjät palvelevat

Yrityssaneeraus, tai toiselta nimeltään velkasaneeraus, on oikeuslaitoksen hyväksymä ja tuomioistuimen päättämä toimenpide, jolla tervehdytetään ylivelkaantuneen oikeushenkilön toiminta. Saneerauksen tarkoitus on tuottaa paras mahdollinen lopputulos niin saneerauksessa olevalle yrittäjälle kuin yrityksen velkojille.

Olemme nyt ottaneet Selectin palveluvalikoimaan mahdollisuuden tarjota apua ja tukea yrityssaneerauksen avulla. Voit lukea aiemmista blogiposteistamme yrityksen taloudellisen tilanteen aiheuttamasta häpeästä ja yrityssaneerausprosessista.

Yrittäjät tietävät yrittäjän ongelmat

Näin kerran sosiaalisessa mediassa kyselyn “Otaisitko ensimmäiseksi työntekijäksi konkurssin tehneen yrittäjän vai entisen pörssijohtajan?”. Kuten sosiaaliselta medialta voi odottaa, vastauksia oli laidasta laitaan, eikä suurta osaa niistä kehtaisi kopioida tähän. Oli kuitenkaan hienoa huomata, että monissa kommenteissa uskottiin konkurssin tehneen yrittäjän kykyihin. Konkurssia ei nähty merkkinä yrittäjän huonoista ominaisuuksista, vaan vahvasta kokemuksesta. Kuten myös Suomen Yrittäjien lainsäädäntöasioiden päällikkö Atte Rytkönen kertoo:

“Meillä on tutkimustuloksia siitä, että ne, jotka lähtevät konkurssin jälkeen yrittämään uudelleen, pärjäävät lähtökohtaisesti paremmin kuin ensimmäistä kertaa yrittävät. Konkurssi tai muu epäonnistuminen osataan nähdä oppimiskokemuksena, eikä ehkä toisteta enää samoja virheitä.”

Mekin Selectillä uskomme siihen, että kokemus yrittäjyydestä antaa parhaan mahdollisuuden tukea toista yrittäjää.

Yrittäjien sähköinen tilitoimisto Select

Select on yrittäjien perustama tilitoimisto, jonka tiimin jokaisella jäsenellä on enemmän tai vähemmän kokemusta yrittäjyydestä. Suurin osa on itsekin yrittäjiä, ja toiset ovat olleet tukemassa yrittäjyyttä yhdistystoiminnan tai aikaisemman työpaikkansa kautta. Me ymmärrämme yrittäjyyden ylä- ja alamäet, sekä haluamme luoda parempaa yhteiskuntaa aktiivisen yrittäjäkentän avulla.

Olemme huomanneet kentällä kasvavan tarpeen yritys- ja velkasaneerauksille. Varsinkin koronaepidemian tuomat vaikeudet ovat johtaneet monet yritykset maksuvaikeuksiin. Kauppalehti uutisoi, että jopa 15 prosenttia pk-yrityksistä voi joutua konkurssiin koronapandemian myötä. Onneksi konkurssille on vaihtoehto: yrityssaneeraus.

Tukea ja konsultaatiota velkasaneeraukseen Selectiltä

Huomattuamme kentän kasvan tarpeen laajensimme tiimiämme, jotta voimme tarjota parasta mahdollista tukea ja konsultaatiota saneerauksen yhteydessä. Teemme tiivistä yhteistyötä asiaan perehtyneiden lakimiesten ja pesänselvittäjien kanssa, sekä palkkasimme yhteyshenkilöiksi entisiä yrittäjiä, jotka ovat kokeneet omakohtaisesti yrityksiensä maksuvaikeudet.

Uskomme, että omakohtaista kokemusta omaavat yrittäjät ovat parhaita yhteyshenkilöitä toiselle yrittäjälle, joka on joutunut vaikeuksiin. Yrittäjä voi kokemuksensa kautta osoittaa oikeanlaista ymmärrystä toiselle yrittäjälle, aivan eri tapaan kuin yrityssaneerauksiin keskittynyt lakimies.

Voit lukea lisää yrityssaneerauksesta edellisestä blogipostistamme, ja jos tarvitset tukea yrityksesi taloudellisen tilanteen tai saneerausprosessin kanssa, niin ota yhteyttä, ja katsotaan mitä asialle voisi tehdä.

Select Financial Services on tilitoimisto, joka tukee asiakkaitaan tilanteessa kuin tilanteessa. Autamme lakisääteisen kirjanpidon lisäksi rahoitushakemuksissa, liiketoiminnan kehittämisessä sekä yllättävissä liiketoimintaympäristön muutoksissa. Toimistomme sijaitsee Ateneumin vieressä, mutta tarjoamme sähköisiä tilitoimistopalveluita ja kirjanpitoa digitaalisten työkalujen avulla ympäri Suomen. Select avaa blogissaan kirjanpidon ja sähköisen taloushallinnon käytäntöjä sekä prosesseja. Tällä hetkellä kirjoitamme myös paljon koronaviruksen vaikutuksista yrittäjälle.

Arttu Talvitie

Arttu Talvitie

Arttu on pitkän linjan tekijä monella eri saralla. Hän on toiminut yrittäjänä ja freelancerina niin tapahtumatuotannossa kuin visuaalisella alalla. Opiskelukokemusta kertyi Aallon kauppakorkeakoulussa, ja sieltä matka jatkui uraksi startup-maailmassa, missä Arttu oli mukana kasvattamassa Holvia kuudesta työntekijästä yli kuudenkymmenen ihmisen yritykseksi. Tekeminen ja asioiden aikaansaaminen on aina ollut Artun suurimpia motivaattoreita, kuten myös uuden oppiminen ja kokemuksien kerääminen. Selectillä Arttu tekee myyntiä ja markkinointia, sekä auttaa asiakkaita ratkaisemaan liiketoimintahaasteitaan. Liittyivät ne sitten hinnoitteluun, rahoituksen hakemiseen tai oikeastaan mihin vain.