Asiakasreferenssit

Is It Cooking ei keitä kuittejaan

Is It Cooking on monipuolinen ravintola-alan toimija ja Select Financial Servicesin asiakas. Select on helsinkiläinen tilitoimisto, joka palvelee asiakkaita digitaalisten työkalujen avulla ympäri suomen. Tapasimme Is It Cookingin perustajan Martinin ja keskustelimme hänen yrityksestään ja sähköisestä taloushallinnosta.

Martin on pitkän linjan ravintola-alan ammattilainen.

Lasit kantoon ja yrittäjäksi

Martin oli kolmetoistavuotias, kun hän meni ensimmäiseen työpaikkaansa keittiöapulaiseksi. Hektisessä työympäristössä rasva roiskui ja kova tekemisen meininki viehätti. Nuorena poikana oli siistiä päästä mukaan aikuisten maailmaan ja nähdä konkreettisesti työnsä tuloksia. Kovan työn vastapainoksi ravintola-alalla työskentelevillä tuntui olevan pilkettä silmäkulmassa, mikä myös vetosi Martiniin.

Teini-ikänsä jälkeen Martin kouluttautui kokiksi ja teki paljon erilaisia töitä ravintola-alalla. Kuten moni muu ravintola-alan ammattilainen, myös martin aloitti tiskarina ennen kuin pääsi myöhemmin hienojen ravintoloiden keittiöihin. Monipuolinen ura tarjosi paljon kokemuksia ja kehitti ammattitaitoa. Martin on aina nauttinut tekemisestä ja asioiden aikaan saamisesta, joten yrittäjäksi lähteminen oli loogista jatkoa työuralle.

Nyt Martin pyörittää ravintola-alan yritystä, joka tekee cateringia, pyörittää viinikellaria ja kesäravintola Bryggania. Brygganissa voi nauttia saaristolaisesta tunnelmasta kesäisessä Porkkalanniemessä ja katsella laineiden liplatusta kahvin lomassa. Mikäli tarvitset yrityksellesi kokoustiloja tai rauhaisaa tilaa illanviettoon, niin Is It Cookingin Viinikellari Helsingin ydinkeskustassa tarjoaa miellyttävät puitteet. Cateringin voi tilata kellariin tai mihin vain, missä asiakas sattuu olemaan nälkäinen.

 

Is It Cooking Selectin pöydässä

Joimme kahvit Selectin perustajan Timin ja Is It Cookingin Martinin kanssa toimistollamme Helsingin Sanomatalossa.

Is It Cookingin viinikellarissa on rennon sivistynyt tunnelma. Martin kohottaa maljaa pöydän päässä.

“Mietin, että kehtaako taas soittaa Timille” – sanoo Martin, kun rupeaa kertomaan yrityksensä historiasta. Yritystä pyörittäessä joutuu kohtaamaan jatkuvasti uusia ja yllättäviä haasteita, myös taloushallinnon kanssa. Ravintola-ala sitoo paljon yrittäjän pääomaa ja esimerkiksi siksi verotusta ja kassavirtoja pitää optimoida jatkuvasti. Vaikka yrittäjä on oman alansa rautainen ammattilainen, niin monet verotukseen ja kirjanpitoon liittyvät kysymykset voivat tuntua vierailta. Silloin on hyvä, että on joku jolle soittaa.

“On mahtavaa, että Select on ollut helposti lähestyttävä heti alusta alkaen. Ei isoja tilitoimistoja kiinnosta. Muistakaa pitää henkilökohtaisuus jatkossakin!” – Martin kehuu.Selectin toimintaperiaatteisiin kuuluu, että asiakkaisiin pidetään henkilökohtainen kontakti ja heidän liiketoiminnastaan ollaan kiinnostuneita. Näin asiakkaita pystytään palvelemaan paremmin ja vastaukset liiketoimintaan liittyviin kysymyksiin löytyvät helposti. Yrittäjänä Tim ymmärtää tämän hyvin:

“Pitkän työuran aikana on nähnyt paljon ja yrittäjänä pystyn hyvin samaistumaan asiakkaidemme kohtaamiin haasteisiin. Mutta on todella palkitsevaa, kun näkee asiakkaan liiketoiminnan lähtevän rullaavan hyvin eteenpäin”

Brygganissa tarjoillaan monen muun hyvän lisäksi makoisia pitsoja ja ensiluokkaista viiniä.

Vaikka kahvihetken lomassa jutellaan myös vakavasti liiketoiminnasta, niin tunnelma on rento. Keskustelun tuoksinnassa kahvit meinaavat kaatua kannettavan tietokoneen päälle, johon Martin naurahtaa: “Jos heität kahvit koneesi päälle, niin paperikirjanpito tulee kyllä digitaalista halvemmaksi.”

Select siirsi Is It Cookingin talouhallinnon sähköiseksi, mikä saa kiitosta Martinilta: “Select ja sähköinen taloushallinto on todella toimiva yhdistelmä. Kuittisovelluksen hyödyntäminen säästä elämää. Edellisen kirjanpitäjän kanssa tuli paperifobia. Paperia ja kuitteja oli joka puolella.”

“Meillä ei ole toimistolla edes printteriä, kaikki hoituu sähköisesti” – jatkaa Tim.

Sähköinen taloushallinto mahdollistaa paperista luopumisen taloushallinnossa lähes kokonaan. Toki osasta tili- ja ostotapahtumia saa edelleen paperisen laskun tai kuitin, mutta näiden digitoiminen onnistuu todella helposti tavallisella älypuhelimella, jonka jälkeen fyysisestä tositteesta voi luopua. Verottaja hyväksyy tositteista nimittäin myös sähköiset kopiot. Paperittomuus nopeuttaa toimintaa ja vähentää inhimillisten erheiden määrää. Digitaalisen taloushallinnon avulla on myös paremmin tilanteen tasalla yrityksensä taloudesta: enää ei esimerkiksi tarvitse ihmetellä arvonlisäveroja vasta kuun lopun kuittirumban jälkeen, vaan kaikki löytyy helposti yhdestä paikasta ajantasaisena.

Sähköinen kirjanpito säästää myös aikaa. Miten? Lue siitä lisää tästä blogipostista.

Brygganin kesäterassilla on lämmin tunnelma.

Arttu Talvitie

Arttu Talvitie

Arttu on pitkän linjan tekijä monella eri saralla. Hän on toiminut yrittäjänä ja freelancerina niin tapahtumatuotannossa kuin visuaalisella alalla. Opiskelukokemusta kertyi Aallon kauppakorkeakoulussa, ja sieltä matka jatkui uraksi startup-maailmassa, missä Arttu oli mukana kasvattamassa Holvia kuudesta työntekijästä yli kuudenkymmenen ihmisen yritykseksi. Tekeminen ja asioiden aikaansaaminen on aina ollut Artun suurimpia motivaattoreita, kuten myös uuden oppiminen ja kokemuksien kerääminen. Selectillä Arttu tekee myyntiä ja markkinointia, sekä auttaa asiakkaita ratkaisemaan liiketoimintahaasteitaan. Liittyivät ne sitten hinnoitteluun, rahoituksen hakemiseen tai oikeastaan mihin vain.