Asiakasreferenssit

CoolHead Brew – Pieni Suuri Panimo

Select Financial Servicesin asiakas CoolHead Brew on nopeasti kasvava suomalainen pienpanimo, joka tekee maukkaita käsityöläisoluita huippuluokan raaka-aineista. CoolHead on myös ainoa suomalainen panimo, joka keskittyy hapanoluisiin. Panimo ovat myös kehittänyt oman olutgenrensä: Nordic Sour -oluet. Nordic Soureissa skandinaavinen makumaailma yhdistyy hapanolutperinteeseen luoden täysin uniikin makumaailman.

Parhaat raaka-aineet synnyttävät uniikit makuelämykset

CoolHead on syntynyt rakkaudesta oluen panemiseen ja halusta luoda maistuvia ja uniikkeja makuelämyksiä. Siksi he eivät pihistele raaka-aineiden kanssa: “If I tell you its a raspberry beer, it is a f*cking raspberry beer!”, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Cleber pilke silmäkulmassaan samalla kun hän kertoo CoolHeadin DEEP Double Raspberry -oluen sisältävän useita satoja grammoja vadelmaa per litra.

Ensiluokkaisten ja paikoin jopa erikoisten raaka-aineiden runsas hyödyntäminen luo CoolHeadin oluisiin niiden ominaisen ja omalaatuisen makumaailman. Yksi panimon kestosuosikeista on Lumberjack Juice, jonka tekemiseen käytetään suomalaisista metsistä käsin poimittua kuusenkerkkää. Sekä Lumberjack Juice että esimerkiksi salmiakin ja vadelman makuja yhdistävä Salted Licorice Raspberry Sour ovat mainioita esimerkkejä CoolHeadin Nordic Sour -oluista, joissa perinteisiä suomalaisia makuja tuodaan hapanoluiden muodossa olutharrajastajien laseihin ympäri maailman.

Hyvää olutta, hyvää porukkaa ja hyvää ohjelmaa

CoolHead on oman tiensä kulkija oluiden makumaailmassa, mutta myös pienpanimokentällä. Perinteisistä oluttapahtumista voi monille tulla mieleen vaaleanharmaat messuhallit joissa panimot anniskelevat oluitaan hiljaa jonottavalle yleisölle. CoolHead on halunnut tuoda brändinsä mukaisen raikkaan tuulahduksen myös tapahtumiinsa: CoolHeadin järjestämillä olutfestivaaleilla kävijät ovat voineet oluen maistelun ohessa nauttia muun muassa paneelikeskusteluista ja musiikkikeikoista sekä lekotella pallomeressä. CoolHeadin tapahtumatuotanto on korkeatasoista, ja olutharrastajile tarjotaan hyvien oluiden lisäksi hyvää oheisohjelmaa ja rentoa tunnelmaa.

Valitettavasti koronaepidemian tuomat rajoitukset ovat vaikuttaneet myös CoolHeadin olutfestivaalien järjestämiseen, ja huhtikuulle suunnitellun Sour Spring Breakin ajankohtaa on jouduttu siirtämään. Epidemiasta huolimatta CoolHeadin toimitukset päivittäistavarakauppoihin jatkuvat normaaliin tapaan, ja panimon ulosmyyntiaikoja on
laajennettu.

Select – CoolHeadin ulkoistettu taloushallintoyksikkö

CoolHeadin panimomestari Petteri tarkistamassa laitteistoa

CoolHead aloitti tyhjästä neljä vuotta sitten. Kun liiketoiminta rupesi kasvamaan nopeasti vuonna 2018, ei panimon entinen pieni tilitoimisto pystynyt enää vastaamaan muuttuneisiin tarpeisiin. Onneksi Select Financial Services pystyi täyttämään tämän puutteen tarjoamalla lakisääteisen kirjanpidon lisäksi kokonaisvaltaista tukea liiketoiminnassa.

CoolHeadin kirjanpitoa ei ollut alunperin tehty ajatellen kasvua, eivätkä kirjaukset siksi antaneet oikeaa kuvaa yrityksen taloudesta. Vanhan kirjanpidon perusteella näytti siltä, että nopeasti kasvavan yrityksen kulut olivat syöneet yrityksen omat pääomat, mutta tehokkaalla tasetyöskentelyllä saimme esille yrityksen varallisuuden myös kirjanpidossa. Select myös selkeytti vanhaa kirjanpitoa ja teki laajoja jaksotuksia, jolloin kirjanpito antaa oikean kuvan yrityksen taloudesta.

CoolHeadin perustaja Cleber

CoolHeadille oli nopeassa kasvuvaiheessa erittäin tärkeää saada kirjanpitonsa kuntoon: lisärahoituksen hakeminen ei onnistu, mikäli kirjat eivät anna selkeätä kuvaa yrityksen taloudesta. Select myös auttoi konkreettisesti rahoitusprosessissa: etsi potentiaalisia rahoitustahoja, teki papereita sekä budjettiennusteita ja keskusteli yhteistyökumppaneiden kanssa. Tarvittaessa Select tulee myös auttamaan optiojärjestelmissä, osakassopimuksissa ja muissa yrityksen laajentamiseen liittyvissä seikoissa.

CoolHeadilla on myös kuukausittainen talouspäällikkötapaaminen Selectin kanssa. Tapaamisessa yrityksen johto pääsee keskustelemaan yrityksen taloudellisesta tilanteesta ja pallottelemaan ideoitaan tulevaisuuden suhteen. Tämä on olennainen osa Selectin tarjoamaa palvelua: ei pelkkää konemaista kuittien tiliöintiä, vaan kokonaisvaltaista tukea liiketoiminnassa. Me Selectillä ymmärrämme, että asiakkaidemme menestys on meidän menestyksemme.

“Select on ollut kullanarvoinen tuki liiketoiminnassamme. Heidän avullaan olemme voineet hakea lisärahoitusta ja kasvattaa liiketoimintaamme. Myös taloushallinnon prosessit rullaavat nykyään hyvin helposti sähköisillä työkaluilla.” – Cleber Goncalves / CoolHead Brew

Select Financial Services on tilitoimisto, joka tukee asiakkaitaan tilanteessa kuin tilanteessa. Autamme lakisääteisen kirjanpidon lisäksi rahoitushakemuksissa, liiketoiminnan kehittämisessä sekä yllättävissä liiketoimintaympäristön muutoksissa. Toimistomme sijaitsee Ateneumin vieressä, mutta tarjoamme sähköisiä tilitoimistopalveluita ja kirjanpitoa digitaalisten työkalujen avulla ympäri Suomen. Select avaa blogissaan kirjanpidon ja sähköisen taloushallinnon käytäntöjä sekä prosesseja. Tällä hetkellä kirjoitamme myös paljon koronaviruksen vaikutuksista yrittäjälle.

Arttu Talvitie

Arttu Talvitie

Arttu on pitkän linjan tekijä monella eri saralla. Hän on toiminut yrittäjänä ja freelancerina niin tapahtumatuotannossa kuin visuaalisella alalla. Opiskelukokemusta kertyi Aallon kauppakorkeakoulussa, ja sieltä matka jatkui uraksi startup-maailmassa, missä Arttu oli mukana kasvattamassa Holvia kuudesta työntekijästä yli kuudenkymmenen ihmisen yritykseksi. Tekeminen ja asioiden aikaansaaminen on aina ollut Artun suurimpia motivaattoreita, kuten myös uuden oppiminen ja kokemuksien kerääminen. Selectillä Arttu tekee myyntiä ja markkinointia, sekä auttaa asiakkaita ratkaisemaan liiketoimintahaasteitaan. Liittyivät ne sitten hinnoitteluun, rahoituksen hakemiseen tai oikeastaan mihin vain.