Koronaviruksen vaikutukset yrittäjälleYrittäjävinkit

Koronan vaikutukset yrittäjälle: Business Finland häiritötilannerahoitus

Korona on iskenyt kovaa koko Suomen talouteen, ja rahoittajat sekä julkiset tahot ovat ruvenneet tarjoamaan yrittäjille ja yrityskentälle erilaisia tukia. Voit lukea blogistamme lisätietoja rahoitusmahdollisuuksista epidemian aikana, ja vain pari päivää sitten hallitus lupasi uusia helpotuksia yksinyrittäjille. Tässä blogipostissa kerromme Business Finlandin tarjoamasta häiriötilannerahoituksesta koronaviruksen aiheuttaman epidemian luomassa kriisitilanteessa.

Mikä Business Finland?

Business Finland (BF) on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen. Se syntyi kun kansainvälistymispalveluja tarjonnut Finpro ja teknologiarahoittaja Tekes yhdistyivät vuoden 2018 alussa. BF tarjoaa tukea, asiantuntijapalveluita, verkostoitumista ja rahoitusta suomalaisille yrityksille. Merkittävä osa BF:n rahoituksista liittyy kansainvälistymiseen tai teknologiseen kehitykseen, mutta koronan myötä BF tarjoaa myös häiriötilannerahoitusta. Myös tavallinen rahoitustoiminta jatkuu normaalisti, ja Business Finland antaa myös tarvittaessa joustoa käynnissä oleville projekteille.

Mikä Business Finlandin häiriötilannerahoitus?

Koronaviruksesta ja sen aiheuttamasta covid19- epidemiasta johtuen Business Finland on ruvennut tarjoamaan uutta rahoitusta: Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa. Kuten suurin osa BF:n rahoituksista, myös tämä rahoitus on tarkoitettu liiketoiminnan kehittämiseen, eikä käyttöpääomaksi. Mikäli yrityksesi kassavirta on tyrehtynyt ja tarvitset käyttöpääomaa, tulee miettiä muita vaihtoehtoja.

Rahoitus on jaettu kahteen eri palveluun: esiselvitysrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin & kehittämisrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin. Esiselvitysrahoituksen tarkoitus on antaa yrityksille mahdollisuus ruveta selvittämään miten yrityksen liiketoimintaa tulisi muuttaa, jotta se pysyisi elinkelpoisena ja parhaimmillaan kasvavana myös epidemian aikana ja sen jälkeen. Esiselvityksen aikana luodaan konkreettinen suunnitelma liiketoiminnan muutoksista, joiden toteuttamista varten voidaan hakea kehittämisrahoitusta. Kehittämisrahoitusta on mahdollista hakea myös ilman esiselvitysrahoitusta.

Kenelle Business Finlandin häiriötilannerahoitus on?

Rahoituspalvelut on tarkoitettu Suomessa toimiville pk- ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta. Midcap-yritys on suuri yritys, jonka oma tai konsernin liikevaihto on enintään 300 M€.

Rahoituspalvelujen asiakkaita ovat muun muassa matkailu, matkailun oheispalvelut, luovat ja esittävät alat sekä kaikki toimialat, joiden alihankintaketjujen toimivuuteen koronavirustilanne on vaikuttanut tai vaikuttamassa. Toisin kuin monia muita Business Finlandin rahoituksia, häiriötilannerahoitusta voidaan myöntää myös vain Suomessa toimiville yrityksille. Rahoitusta ei voida myöntää, jos kyseessä on yhdistys, säätiö, julkinen organisaatio tai toiminimi. Myös ahvenanmaalaiset yritykset ovat suljettu palvelun ulkopuolelle.

Mikäli yrityksesi on kärsinyt koronavirusepidemian takia ja uskot liiketoiminnan muuttamisen ja/tai kehittämisen auttavan yritystäsi tässä poikkeustilanteessa, niin rahoitusta kannattaa hakea. Mikäli et ole aiemmin tehnyt rahoitushakemuksia, suosittelemme kääntymään tilitoimistosi puoleen, jotta saat tehtyä hakemuksen mahdollisimman näppärästi ja tehokkaasti.

Select Financial Services on tilitoimisto, joka tukee asiakkaitaan tilanteessa kuin tilanteessa. Autamme lakisääteisen kirjanpidon lisäksi rahoitushakemuksissa, liiketoiminnan kehittämisessä sekä yllättävissä liiketoimintaympäristön muutoksissa. Toimistomme sijaitsee Ateneumin vieressä, mutta tarjoamme sähköisiä tilitoimistopalveluita ja kirjanpitoa digitaalisten työkalujen avulla ympäri Suomen. Select avaa blogissaan kirjanpidon ja sähköisen taloushallinnon käytäntöjä sekä prosesseja. Tällä hetkellä kirjoitamme myös paljon koronaviruksen vaikutuksista yrittäjälle.

Arttu Talvitie

Arttu Talvitie

Arttu on pitkän linjan tekijä monella eri saralla. Hän on toiminut yrittäjänä ja freelancerina niin tapahtumatuotannossa kuin visuaalisella alalla. Opiskelukokemusta kertyi Aallon kauppakorkeakoulussa, ja sieltä matka jatkui uraksi startup-maailmassa, missä Arttu oli mukana kasvattamassa Holvia kuudesta työntekijästä yli kuudenkymmenen ihmisen yritykseksi. Tekeminen ja asioiden aikaansaaminen on aina ollut Artun suurimpia motivaattoreita, kuten myös uuden oppiminen ja kokemuksien kerääminen. Selectillä Arttu tekee myyntiä ja markkinointia, sekä auttaa asiakkaita ratkaisemaan liiketoimintahaasteitaan. Liittyivät ne sitten hinnoitteluun, rahoituksen hakemiseen tai oikeastaan mihin vain.