Holvi kirjanpito

Holvi uudisti maksukorttinsa ja uudistukset jatkuvat!

Holvi uutisoi viime vuoden puolella uudistaneen korttinsa paremmin asiakkaita palvelevaksi. Otimme Selectillä uutisen ilolla vastaan. Nykyistä korttia edeltävä versio Holvi-kortista toimi prepaid-verkossa, mikä rajoitti sen käyttöä jonkin verran. Huomasimme tuon rajoituksen ainakin joissain ulkomaisissa verkkokaupoissa ja ostettaessa palveluita, joiden laskutus on kuukausilaskutteista, mutta joissa laskutettava summa vaihtelee, kuten on esim. Google Adsien laskutuksen tapauksessa. Ongelma oli kuitenkin vähäpätöisemmästä päästä, kortin toimiessa muuten käytännössä kuten nykyinen debit-kortti: Holvin järjestelmä tarkisti tilin maksukykyisyyden jokaisen maksun yhteydessä. Ja kuten sanottua, kuvatunkaltaiset ongelmat ovat olleet menneisyyttä jo tovin.

Holvi-kirjanpitäjäsi Select suhtautuu Holvi-kortin käyttöön varauksettoman positiivisesti, sillä Holvi-kortti tuo oikein käytettynä selvyyttä Holvia käyttävän kirjanpitoon ja taloushallintoon. Kun asiakkaan kaikki laskut lähtevät ja tulevat Holvi-tilille, ja yrittäjä hyödyntää Holvin applikaatiota korttimaksukuittien kuvaamiseen, niin kaikki tilitapahtumat ja kirjanpitomateriaali on tallentunut suoraan kirjanpitäjälle, joka pystyy hoitamaan lakisääteisen kirjanpidon yrittäjän puolesta. Joka tapauksessa korttiuudistus on askel parempaan suuntaan – maksun vesittyminen ja uuden maksutavan miettiminen on kurjaa puuhaa keskellä maksutapahtumaa, tapahtui se kuinka harvoin tahansa.

Holvin kortin muutoksen taustalla on astetta kurjempi skandaali, jonka syntymiseen Holvilla ei suoraan ollut osaa eikä arpaa. Aiemman Holvi-kortin oli myöntänyt Wirecard Card Solutions Ltd, jonka emoyhtiö Wirecardin taseesta löytyi noin kahden miljardin euron kokoinen reikä kesällä 2020. Wirecardin johto oli reilun vuosikymmenen ajan imuroinut yrityksen varoja omille veroparatiiseissa sijaitseville pankkitileilleen ja kuoriyhtiöilleen. Yrityksen johtoa on tälläkin hetkellä Interpolin etsityimpien rikollisten listalla, ja yritys ajatui maksukyvyttömäksi. Holvi ja sen asiakkaat joutuivat Wirecard-pomojen rötösten takia kärsijöiksi, kuten sadattuhannet muutkin Wirecardin asiakkaat. Holvi hoiti tilanteen mallikkaasti, ja jo syksyn 2020 alussa yritys pystyi alkaa korvaamaan asiakkaidensa kortteja uusilla debit-korteilla, joita yritys myöntää itse Mastercard International Inc:n myöntämällä lisenssillä. Holvi-kortin tilattuaan Holvin asiakas saa kortin postilaatikkoonsa noin viikon kuluessa Royal Mailin toimittamassa lentopostikirjekuoressa. Kirjekuoren sisältä paljastuu uudenkarhea Holvi-kortti tyylikkäästi pakattuna. Suosittelemme!

Kesäkuussa 2021 Holvi kertoi uudistavansa korttiaan edelleen: Holvi-korttia aletaan jatkossa myöntämään myös luottokorttiominaisuudella. Projekti on etenemässä pilottivaiheeseen, eikä tarkempaa aikataulua ole vielä julkistettu. Holvin tuntien oletamme Mastercardien alkavan tipahtelemaan halukkaiden Holvi-kortillisten postilaatikoihin pikapikaa.  Muutos parantaa entisestään Holvi-kortin hyväksyntää eri alustoilla. Vaikka nykyinen debit-korttikin toimii kutakuinkin kaikissa maksutilanteissa ja -alustoissa, pitäisi luottokortin tulon siirtää viimeisetkin yhteensopivuusongelmat historian romukoppaan. Luottokorttiominaisuus tuo luonnollisesti mukanaan myös lisää joustoa Holvia käyttävien arkeen, kun Holvi-tilin saldoa ei tarvitse tarkkailla jokaista korttimaksua tehdessään. Yrittäjien Holvi-kirjanpitäjä Select jää innolla seuraamaan Holvin edesottamuksia jatkossakin.

Select Financial Services on Holvin tilitoimistokumppani, mutta Holvi ei ole vaikuttanut blogipostauksen sisältöön. Selectin Arttu oli Holvin kuudes työntekijä ja useampi Selectin tiimiläinen on ollut mukana aloittamassa Holvin tilitoimistoyhteistyötä. Mikäli etsit Holvi-kirjanpitoa tekevää tilitoimistoa, joka voi tukea myös missä tahansa muussa liiketoimintatilanteessa, niin ota yhteyttä.

Select Financial Services on tilitoimisto, joka tukee asiakkaitaan tilanteessa kuin tilanteessa. Autamme lakisääteisen kirjanpidon lisäksi rahoitushakemuksissa, liiketoiminnan kehittämisessä sekä yllättävissä liiketoimintaympäristön muutoksissa. Toimistomme sijaitsee Ateneumin vieressä, mutta tarjoamme sähköisiä tilitoimistopalveluita ja kirjanpitoa digitaalisten työkalujen avulla ympäri Suomen. Select avaa blogissaan kirjanpidon ja sähköisen taloushallinnon käytäntöjä sekä prosesseja.