Holvi kirjanpito

Ei enää yhtäkään hukkunutta kuittia Holvin avulla kirjanpidossa

Kassalla saan käteeni taas tuon pienen vaalean paperinpalan. Povari ja lompakko täyttyvät kuiteista, mutta silti ei jaksa kaivaa puhelinta esille kuittien kirjanpitoon lisäämiseksi. Kuittiapplikaation käynnistäminen kestää kauan ja sitä on vaikea käyttää. Eikä juuri nyt ole aikaa lisäillä kuitille mitään selityksiäkään. Olen jo myöhässä seuraavasta!

Viikkoa myöhemmin tuosta kassatilanteesta ei ole jäljellä muistikuvaa, eikä tietty kuittiakaan. Kuitti rypistyi taskunpohjalle ja päätyi muiden roskien myötä teille tietämättömille. Periaatteessa kaikissa hyvissä taloushallinto-ohjelmistoissa on nykyään yhteenliitetyt kuittiapplikaatiot, mutta käytännössä niiden hyödyntäminen jää usein puolitiehen.

Yksi yrittäjän puhdetöistä on jatkuva kuittien kerääminen, ja kuitit yleensä päätyvät mukaan kentällä liikkuessa, jolloin kuitin lisääminen kirjanpitoon tuntuu hankalalta. On helpompi ajatella lisäävänsä kuitit seuraavan kerran, kun istuu alas ja on paremmin aikaa… mutta sitä hetkeä ei välttämättä koskaan tulekaan.

Mikä on Holvi, ja miten se auttaa kirjanpidossa ja kuittien kanssa?

Holvi on pk-yrityksille tarkoitettu yritystili, joka yhdistää yrittäjän taloushallinnan työkalut perinteisen pankkitilin maksuominaisuuksiin. Vaikka Holvi-tilissä on taloushallinnon työkalut, niin se ei kuitenkaan tee kirjanpitoa puolestasi, vaan tarvitset taustalle myös osaavan tilitoimiston. Voit lukea blogistamme enemmänkin siitä, miten Holvi toimii ja minkälaisille yrityksille se on omiaan. Tässä artikkelissa käsittelemme lähinnä Holvin kuittiominaisuuksia.

Holvin maksuominaisuuksiin kuuluu Holvi Mastercard -kortti, jonka avulla voi maksaa ostoksia tilillä olevilla rahoilla. Kortti toimii Mastercardin verkossa, joten se toimii maksuvälineenä ympäri maailman. Hienoin jippo kortissa on sen linkittyminen Holvin applikaatioon:

Kun teet ostoksen Holvi Mastercard -kortilla, niin Holvin applikaatio lähettää puhelimeesi notifikaation, jossa on tiedot transaktiosta ja mahdollisuus ladata kuitti suoraan kirjanpitoon. Kun klikkaa notifikaatiota, puhelin avaa kameran, jolla voi ottaa kuvan kuitista. Kun kuva on otettu, toinen näpäytys lähettää kuitin Holvi-tilille, mistä kirjanpitäjä voi poimia sen kirjanpitoon.

Kun kuitti on kirjanpitäjän saatavilla oikean tilitapahtuman yhteydessä, se on helppo lisätä kirjanpitoon. Mikäli kirjanpitäjä myös tuntee yrittäjän liiketoiminnan tarpeeksi hyvin, niin hän pystyy lisäämään kuitin kirjanpitoon ilman sen suurempia selityksiä yrittäjän puolelta. Me Selectillä pyrimme juuri tähän: haluamme tuntea asiakkaamme ja tukea heitä tuloksellisen liiketoiminnan kehittämisessä.

Joskus kuitit toki tarvitsevat lisäselitteitä, jotka voi lisätä kommentteina Holvi-tilin maksutapahtumissa. On kuitenkin helpompi istua kerran kuussa alas lisäilemään maksutapahtumiin kommentteja, kuin etsiä kassillista kuitteja kissojen ja koirien kanssa.

Holvi-tili kulutiliksi, jotta kuitit saadaan helposti kirjanpitoon?

Vaikka Holvi ei sovi kaikkien yrityksien kokonaisvaltaiseksi taloushallintojärjestelmäksi, niin silti sen taloushallinnan työkaluista voi olla hyötyä yrityksen liiketoiminnassa. Esimerkiksi verkkomyyntiä on helppoa ja tehokasta pilotoida Holvin sisäänrakennetun verkkokaupan avulla.

Holvi toimii hyvin myös yrittäjän kulutilinä, jonka kautta hoidetaan ainoastaan korttimaksut ja kerätään kuitit. Tämän blogipostin julkaisuhetkellä Holvilla on myös ilmainen hinnoittelumalli, mikäli käyttää ainoastaan tilin maksu- ja kuittiominaisuuksia.

Aikaisemmin yksi yritys on pystynyt avaamaan useampia tilejä samalle yritykselle, mikä on mahdollistanut esimerkiksi omat kulutilit jokaiselle myyntiedustajalle. Tällä hetkellä Holvi kuitenkin valitettavasti avaa vain yhden tilin per yritys.

Select Financial Services on Holvin tilitoimistokumppani, mutta Holvi ei ole vaikuttanut blogipostauksen sisältöön. Selectin Arttu oli Holvin kuudes työntekijä ja useampi Selectin tiimiläinen on ollut mukana aloittamassa Holvin tilitoimistostrategiaa. Mikäli tarvitset Holvi-yhteensopivaa kirjanpitoa, niin ota yhteyttä.

Select Financial Services on tilitoimisto, joka tukee asiakkaitaan tilanteessa kuin tilanteessa. Autamme lakisääteisen kirjanpidon lisäksi rahoitushakemuksissa, liiketoiminnan kehittämisessä sekä yllättävissä liiketoimintaympäristön muutoksissa. Toimistomme sijaitsee Ateneumin vieressä, mutta tarjoamme sähköisiä tilitoimistopalveluita ja kirjanpitoa digitaalisten työkalujen avulla ympäri Suomen. Select avaa blogissaan kirjanpidon ja sähköisen taloushallinnon käytäntöjä sekä prosesseja. Tällä hetkellä kirjoitamme myös paljon koronaviruksen vaikutuksista yrittäjälle.

Arttu Talvitie

Arttu Talvitie

Arttu on pitkän linjan tekijä monella eri saralla. Hän on toiminut yrittäjänä ja freelancerina niin tapahtumatuotannossa kuin visuaalisella alalla. Opiskelukokemusta kertyi Aallon kauppakorkeakoulussa, ja sieltä matka jatkui uraksi startup-maailmassa, missä Arttu oli mukana kasvattamassa Holvia kuudesta työntekijästä yli kuudenkymmenen ihmisen yritykseksi. Tekeminen ja asioiden aikaansaaminen on aina ollut Artun suurimpia motivaattoreita, kuten myös uuden oppiminen ja kokemuksien kerääminen. Selectillä Arttu tekee myyntiä ja markkinointia, sekä auttaa asiakkaita ratkaisemaan liiketoimintahaasteitaan. Liittyivät ne sitten hinnoitteluun, rahoituksen hakemiseen tai oikeastaan mihin vain.