Holvi kirjanpito

Holvi, kirjanpito ja budjetin seuraaminen

Olemme kirjoittaneet viime aikoina paljon Holvista sekä sen taloudenhallinnasta ja kirjanpidosta. Voit perehtyä aikaisempiin artikkeleihimme täältä. Tässä lyhyessä artikkelissa vinkkaamme siitä, että Holvissa on mahdollista seurata yksityiskohtaisesti myyntejä kululuokkien kautta.

Holvin kululuokat, budjetointi ja kirjanpito

Holvi on kokonaisvaltainen taloudenhallintojärjestelmä, joka yhdistää perinteisen pankkitilin maksuominaisuudet lisäarvopalveluihin. Yksi lisäarvopalveluista on Holvin osuvasti nimeävä “valmisteleva kirjanpito”. Valmisteleva kirjanpito tarkoittaa sitä, että Holvi tallentaa kaikki tilitapahtumat ja kirjanpitomateriaalin paketiksi, jonka pohjalta kirjanpitäjä voi tehdä kirjanpidon tehokkaasti.

Kun Holvissa syntyy tilitapahtuma, voi sen yhteyteen lisätä kommentteja ja liitteitä (esimerkiksi kuvan laskusta). Tilitapahtuman voi myös sijoittaa haluamaansa tulo- tai menoluokkaan, jolloin Holvista on helppo seurata mistä rahat tulevat ja mihin rahat menevät. On hyvä huomata, että nämä luokat eivät ole yksi yhteen kirjanpitoluokkia, vaan ennemminkin budjetointiluokkia, joiden avulla yrittäjä voi seurata taloudellista tilannettaan.

Varsinaiset kirjanpitoluokat, tiliöinnit ja muu lakisääteinen kirjanpito tehdään Holvin ulkopuolella toisessa järjestelmässä. On kuitenkin hyvä kommunikoida kirjanpitäjän kanssa siitä, että millaiset meno- ja tuloluokat aikoo Holviin tehdä, koska nämä luokat vaikuttavat myös siihen millainen paketti kirjanpitäjälle muodostuu. Kirjanpitäjäsi voi myös mahdollisesti antaa kullanarvoisia vinkkejä siitä, mitä kassavirrassa kannattaa seurata.

Mikäli tarvitset Holvi-yhteensopivaa tilitoimistoa, joka voi auttaa missä tahansa liiketoimintatilanteessa, niin ota yhteyttä.

Select Financial Services on tilitoimisto, joka tukee asiakkaitaan tilanteessa kuin tilanteessa. Autamme lakisääteisen kirjanpidon lisäksi rahoitushakemuksissa, liiketoiminnan kehittämisessä sekä yllättävissä liiketoimintaympäristön muutoksissa. Toimistomme sijaitsee Sanomatalossa, mutta tarjoamme sähköisiä tilitoimistopalveluita ja kirjanpitoa digitaalisten työkalujen avulla ympäri Suomen. Select avaa blogissaan kirjanpidon ja sähköisen taloushallinnon käytäntöjä sekä prosesseja. Tällä hetkellä kirjoitamme myös paljon koronaviruksen vaikutuksista yrittäjälle.