Vieraskynä

Vieraskynä – Kevytyrittäjältä työn tilaaminen on hyvä ratkaisu väliaikaisen työvoiman tarpeeseen

Kevytyrittäjiä on nykyään enemmän kuin aikaisemmin mikä johtuu siitä, että yrittäjyyttä halutaan lähteä kokeilemaan helpommalla tavalla. Kevytyrittäjyys mahdollistaa myös sen, että palkkatyön ohella voidaan kokeilla yrittäjyyttä tekemällä omia projekteja muualle omien vahvuuksien mukaan ja ilman ylimääräistä byrokratiaa.

Laskutuspalvelu Pooli esimerkiksi mahdollistaa sen, että kevytyrittäjien ei tarvitse huolehtia veroilmoitusten tekemisestä ja verojenmaksusta ajallaan, palkkahallinnosta tai kirjanpidosta. Kevytyrittäjän vastuulle jää henkilökohtaisen verokortista huolehtiminen, mahdollisten tulonhankkimismenojen ilmoittaminen ja YEL-vakuutuksen hankkiminen. Tästä syystä kevytyrittäjälle jää enemmän aikaa tehdä varsinainen työ asiakkaalleen. Jos haluat tutustua enemmän aiheeseen, lue täältä lisää kevytyrittäjyydestä.

Kevytyrittäjä laskuttaa työt asiakkaaltaan

Kevytyrittäjältä työt tilataan samaan tapaan kuin alihankintana mistä tahansa muusta yrityksestä. Kevytyrittäjät ovat itsenäisiä henkilöitä, jotka toimivat laskutuspalvelun oman y-tunnuksen alla, jolloin he laskuttavat tekemänsä työn suoraan asiakasyritykseltä. Se miten kevytyrittäjä eroaa esimerkiksi pientä toimintaa harjoittavan toiminimiyrittäjään verrattuna yrityksen näkökulmasta on se, että kevytyrittäjät ovat pääsääntöisesti arvonlisäverovelvollisia. Tämä johtuu juuri siitä, että toimitaan laskutuspalveluyrityksen y-tunnuksen alla.

Miksi kannattaa tilata työ kevytyrittäjältä?

Kevytyrittäjä on hyvä vaihtoehto palkatun työntekijän sijaan, sillä voit tilata kevytyrittäjältä työn tarpeesi mukaan. Rekrytointiin liittyvät riskit jäävät myös pienemmiksi.

Kevytyrittäjän kanssa tehdään normaalisti toimeksiantosopimus, mikä pitää yleensä sisällään työnhinnan, työn sisällön ja laskun maksuehdon. Kevytyrittäjät ovat ammattitasoltaan yhtä päteviä kuin tavalliset palkatut työntekijät ja ovat varmasti erittäin motivoituneita työhön, sillä toimivat normaalin yrittäjän tapaan.

Toinen syy, miksi kevytyrittäjältä kannattaa tilata työ on se, että hallinnollinen työ jää yritykseltäsi kokonaan pois: ei veroilmoituksia, ei työnantajamaksuja, ei tapaturmavakuutuksia eikä palkkahallintoa. Kevytyrittäjäpalvelu mahdollistaa kevytyrittäjille helppoutta byrokratiassa, se toimii myös asiakasyrityksen suuntaan. Se mikä asiakasyritykselle jää on laskun maksaminen kevytyrittäjän työstä.

Mistä voin löytää kevytyrittäjiä?

Voit esimerkiksi olla yhteydessä Laskutuspalvelu Pooliin ja laittaa ilmoitusta tarjottavista projekteista palvelun omille kevytyrittäjille. Jos tuttavapiirissäsi on yrittäjähenkisiä henkilöitä, jotka haluavat testata yrittäjyyttä kevyesti, voit ehdottaa projektisi toteuttamista toimeksiantosopimuksena.

Jos etsit vapaaehtoisia opiskelijoita tekemään kevytyrittäjänä projekteja, voit jättää ilmoituksen maksutta tiitus.fi-palveluun.

 

Laskutuspalvelu Pooli on kevytyrittäjille suunnattu palvelu, jossa kevytyrittäjät toimivat palvelun oman y-tunnuksen alla laskuttaen työt suoraan asiakkaalta. Kevytyrittäjinä toimivat monen alan osaajat kuten graafisen suunnittelun, valokuvauksen, rakennusalan, kauneuden alan, hyvinvoinninalan, kiinteistöhuollon ja myynnin ammattilaiset. Laskutuspalvelu Pooli hoitaa kevytyrittäjien puolesta ylimääräisen paperityön.