ProcountorSähköinen Taloushallinto

Sähköinen taloushallinto ja kirjanpito – 5 etua

Sähköinen taloushallinto on ollut nykypäivää jo useiden vuosien ajan, mutta silti kaikki yrittäjät eivät ole siihen vaihtaneet siihen. Kynnys vaihtaa rutiineja on suuri, mutta sähköisessä taloushallinnossa ja kirjanpidossa on monia etuja, joiden takia vaihtaminen kannattaa:

1) Helpompaa ja nopeampaa
2) Edullisempaa
3) Parempi arkistointi
4) Vähemmän inhimillisiä virheitä
5) Fyysisellä etäisyydellä ei ole merkitystä

1) Sähköinen taloushallinto on helpompaa ja nopeampaa

Sähköinen taloushallinto on merkittävästi helpompaa ja nopeampaa kuin perinteinen paperikirjanpito, koska ei tarvitse pelata mappien ja lippulappusten kanssa. Fyysisen kirjanpitomateriaalin säilyttäminen ja lähettäminen kirjanpitäjälle on on työlästä ja vaatii aikaa. Sähköisessä maailmassa laskut lähtevät ja saapuvat suoraan taloushallinto-ohjelmistoon ja fyysiset kuitit saa digitioitua käden käänteessä älypuhelimella.

2) Sähköinen taloushallinto on edullisempaa

Kun katsoo sähköisten taloushallinto-ohjelmistojen hintoja, ei välttämättä ensimmäisenä tule mieleen, että sähköinen taloushallinto olisi jotenkin edullista. Ennemminkin voi tuntua siltä, että sähköisen taloushallinto-ohjelmisto on lisäkulu. Sähköinen taloushallinto maksaa itsensä kuitenkin takaisin: sinulta ja tilitoimistoltasi kuluu työtehtäviin vähemmän aikaa.

3) Sähköinen taloushallinto mahdollistaa paremman arkistoinnin

Papereiden ja kuittien arkistoiminen mappeihin on työlästä, mutta useimmat sähköiset taloushallinto-ohjelmistot säilyttävät kirjanpitoaineiston automaattisesti. Parhaimmat tahot, kuten Procountor ja Holvi, lupaavat säilyttää aineiston lain vaatimat 10 vuotta. Suurimmat etunsa sähköinen arkistointi näyttää silloin kun pitää etsiä vanhoja tositteita: mappisulkeisten sijasta voit rajata tositeet haluamaltasi aikaväliltä tai esimerkiksi etsiä tositteita toimittajan nimellä.

4) Sähköinen taloushallinto vähentää inhimillisiä virheitä

Paperisessa kirjanpidossa tehdään paljon manuaalista työtä fyysisten tositteiden kanssa, mikä lisää riskiä virheiden syntymiseen. Kun sähköiset järjestelmät pelaavat toistensa kanssa yhteen ja keskustelevat keskenään, ei ihmisen tarvitse olla välissä säätämässä ja mahdollistamassa erheitä.

5) Sähköisessä taloushallinnossa fyysisellä etäisyydellä ei ole merkitystä

Sähköistä taloushallintoa voi pyörittää helposti tien päällä esimerkiksi läppärin avulla ja älypuhelin digitoi näppärästi kirjanpitoaineiston lennossa. Voit hoitaa talousasiasi esimerkiksi kesämökin terassilla tai konferenssitilan aulassa.

Mikäli tarvitset osaavan sähköisen tilitoimiston, ota yhteyttä. Tiimimme on ollut kehittämässä useampia taloushallinto-ohjelmistoja ja kirjanpitäjämme ovat Procountorin sertifioimia.

Select Financial Services on tilitoimisto Helsingissä. Toimistomme sijaitsee Ateneumin vieressä, mutta tarjoamme tilitoimistopalveluita ja kirjanpitoa digitaalisten työkalujen avulla ympäri Suomen. Meiltä saat lakisääteisen kirjanpidon lisäksi tukea kaikkiin liiketoimintatilanteisiin, ja kun pyörität liiketoimintaasi sähköisen taloushallinnon kautta, ei etäisyyksillä tai kellonajalla ole väliä. Select avaa blogissaan kirjanpidon ja sähköisen taloushallinnon käytäntöjä sekä prosesseja.

Arttu Talvitie

Arttu Talvitie

Arttu on pitkän linjan tekijä monella eri saralla. Hän on toiminut yrittäjänä ja freelancerina niin tapahtumatuotannossa kuin visuaalisella alalla. Opiskelukokemusta kertyi Aallon kauppakorkeakoulussa, ja sieltä matka jatkui uraksi startup-maailmassa, missä Arttu oli mukana kasvattamassa Holvia kuudesta työntekijästä yli kuudenkymmenen ihmisen yritykseksi. Tekeminen ja asioiden aikaansaaminen on aina ollut Artun suurimpia motivaattoreita, kuten myös uuden oppiminen ja kokemuksien kerääminen. Selectillä Arttu tekee myyntiä ja markkinointia, sekä auttaa asiakkaita ratkaisemaan liiketoimintahaasteitaan. Liittyivät ne sitten hinnoitteluun, rahoituksen hakemiseen tai oikeastaan mihin vain.