Virtuaali- ja kryptovaluutat

Muutos virtuaalivaluuttojen verotukseen! Tiedätkö oikaisumahdollisuuksista?

Korkeimman hallinto-oikeuden 29.3.2019 antamassa tulkintalinjauksessa virtuaalivaluutat ovat tuloverolaissa tarkoitettua omaisuutta ja niiden vaihdannassa virallisiin valuuttoihin sovellettaan tuloverolain luovutusvoittoa koskevia säännöksiä.

Tämä lausunto kumoaa Verohallinnon aikaisemman tulkintakäytännön, jonka mukaan luovutustilanteissa syntyvät tappiot eivät ole vähennyskelpoisia henkilöverotuksessa. Korkeimman hallinto-oikeuden lausunto mahdollistaa  hankintameno-olettaman soveltamisen. Tutustu päätöksen tarkkoihin yksityiskohtiin tästä.

Me Selectillä palvelemme myös virtuaali- ja kryptovaluuttojen yritys- sekä henkilöverotukseen liittyvissä kysymyksissä. Olemme aktiivisesti vaikuttamassa lohkoketjuteknologian mahdollisuuksien kehittämiseen yhdessä asiakkaidemme ja yhteistyötahojemme kanssa. Mikäli tarvitset apua virtuaalivaluuttojen verotuksen suhteen, ota yhteyttä.

Lähteet:

Korkein hallinto-oikeus KHO 2019:42: https://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1553685714978.html

Verohallinnon lehdistötiedote:https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/media/lehdistötiedotteet/2019/kho-virtuaalivaluutat-ovat-tuloverolaissa-tarkoitettua-omaisuutta/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Arttu Talvitie

Arttu Talvitie

Arttu on pitkän linjan tekijä monella eri saralla. Hän on toiminut yrittäjänä ja freelancerina niin tapahtumatuotannossa kuin visuaalisella alalla. Opiskelukokemusta kertyi Aallon kauppakorkeakoulussa, ja sieltä matka jatkui uraksi startup-maailmassa, missä Arttu oli mukana kasvattamassa Holvia kuudesta työntekijästä yli kuudenkymmenen ihmisen yritykseksi. Tekeminen ja asioiden aikaansaaminen on aina ollut Artun suurimpia motivaattoreita, kuten myös uuden oppiminen ja kokemuksien kerääminen. Selectillä Arttu tekee myyntiä ja markkinointia, sekä auttaa asiakkaita ratkaisemaan liiketoimintahaasteitaan. Liittyivät ne sitten hinnoitteluun, rahoituksen hakemiseen tai oikeastaan mihin vain.