Kryptojen kirjanpito

Kryptovaluuttojen kirjanpitoon liittyy useita kommervenkkejä. Vaikka yhä useampi yritys on tekemisissä kryptojen kanssa suoraan tai välillisesti, ovat niihin liittyvät kirjanpitokäytännöt, kuten tositteiden tallentaminen ja kryptojen arvottaminen kirjanpidossa, vielä jokseenkin uusia asioita monelle. Kannattaa siksi kääntyä asiassa osaavan kryptotilitoimiston puoleen. Me Selectillä tunnemme kryptot ja niihin liittyvät kirjanpitoseikat kuin omat taskumme – toimintamme alusta asti olemme palvelleet kryptoyrittäjiä ja lobanneet selkeämmän kryptolainsäädännön puolesta. 

Kryptojen verotus

Kryptovaluuttojen verotusta koskevia lakeja ja ohjeistuksia on viime vuosina tarkennettu useampaan otteeseen. Keskeisiä verotuksellisia seikkoja ovat muun muassa verotusarvon muodostumishetki, luovutustappioiden vähennyskelpoisuus, oikeus hankintameno-olettaman käyttöön ja louhinta- ja kaupankäyntikustannusten vähennyskelpoisuus. Osaamisemme ja tietomme kryptojen verotuksen uusista tuulista on aina ajan tasalla, ja siirrämme tietotaitoamme mieluusti myös asiakkaillemme.

Kryptokaupankäynnin raportointi

Kryptoilla kaupankäyminen on verotuksellisesti ja kirjanpidollisesti monella tapaa samanlaista kuin muillakin sijoitusintrumenteilla. Yksi keskeinen ero liittyy raportointiin: suurin osa kryptosijoitusalustoista ja -markkinapaikoista tarjoaa erittäin vajavaiset ja puutteelliset työkalut sijoitustransaktioiden ja -portfolion raportointiin. Meidän työkaluillamme raportointi ja tätä myötä kirjanpito ja verotus onnistuvat vimpan päälle.

Kryptoasiantuntija palveluksessasi

Kryptojen maailma elää jatkuvassa muutoksen tilassa. Lainsäädännön ja kirjanpidollisten sääntömuotoisten käytäntöjen muodostuminen laahaavat luonnollisesti perässä, kuten aina silloin, kun yhteiskunta on kohtaa vallankumouksellisen teknologisen ja taloudellisen uudistuksen. Me Selectillä tunnemme koko kryptoekosysteemin perinpohjaisesti pörsseistä walletteihin. Tämän lisäksi tunnemme relevantit lainsäädännön kiemurat:  haemme tarpeen mukaan Verohallinnolta virallisia ennakkoratkaisuja. Kauttamme hoituu kryptoyhtiöiden sopimuspaperit laidasta laitaan. Miten oletkaan tekemisissä kryptojen kanssa, Select on sinulle oikea kumppani.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö viereisestä linkistä, niin me otamme sinuun yhteyttä haluamallasi tavalla!