Sähköinen Taloushallinto

Yrityksen perustaminen tilitoimisto Selectin kanssa

Yrityksen perustamisessa on useita tekijöitä, jotka tulee ottaa huomioon. Select auttaa yrityksen perustamisessa, jolloin et tipu byrokratian sudenkuoppiin, ja taloushallinto sekä kirjanpito ovat alusta asti kunnossa. Select Financial Services on helsinkiläinen tilitoimisto, joka palvelee sähköisen taloushallinnon työkalujen avulla asiakkaita ympäri Suomen.

Miksi tilitoimisto tukemaan yrityksen perustamisessa?

Yritys on nykyään kohtuullisen helppo perustaa sähköisesti, koska byrokratian voi hoitaa suoraan YTJ:n internetpalvelussa, eikä paperilomakkeita tarvitse täyttää. Yritystä perustettaessa on kuitenkin tärkeä huomioida monta tekijää, jotka eivät välttämättä ole ilmiselviä yrittäjälle: kuinka pitkä tilikausi kannattaa valita ensimmäiseksi vuodeksi, mikä olisi sopiva määrä ennakkoveroille, mikä on hyvä raportointiväli arvonlisäveroille jne. Me Selectillä olemme sähköisen taloushallinnon ja digitaalisen kirjanpidon ammattilaisia ja autamme mieluusti myös yrityksen perustamiseen liittyvissä taloushallinnon kysymyksissä.

Voimme miettiä sinulle sopivan yritysmuodon, hoitaa yrityksesi rekisteröinnin ja suunnitella kanssasi sähköisen taloushallinnon käytännöt liiketoimintaa varten. Autamme myös kaikissa muissa yrityksen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä ja tarpeissa kuten starttirahan, liiketoimintasuunnitelman, yrityslainojen ja muun rahoituksen kanssa. Jokainen yritys on yksilö, ja me räätälöimme siihen sopivat taloushallinnon palvelut.

Miksi ulkoistaa taloushallinto ja kirjanpito alusta alkaen?

Yrittäjä on oman alansa ammattilainen, mutta usein ei kuitenkaan taloushallinnon ammattilainen. Kaikkea taloushallintoon liittyvää byrokratiaa voi olla raskasta ja aikaavievää alkaa opetella itse, eikä yrittäjä siltikään voi olla täysin varma, ettei tule vahingossa tehneeksi jotain väärin. Ja vaikka yrittäjä olisikin taloushallinnon ammattilainen, niin kaikki kirjanpitoon ja rahaliikenteeseen käytetty aika on pois varsinaisesta liiketoiminnasta. Kun ulkoistaa taloushallintonsa tilitoimistolle, niin voi keskittyä olennaiseen: liiketoiminnan kehittämiseen.

Taloushallinto kannattaa hoitaa alusta saakka kunnolla. Mikäli tekee jotain väärin, seuraukset voivat olla kalliit tai kauaskantoiset. Jos ei heti alusta saakka mieti miten hoitaa kassavirran ja verotuksen, ei välttämättä saa parasta mahdollista hyötyä irti liiketoiminnastaan. Pahimmassa tapauksessa voi joutua maksamaan merkittäviä määriä ylimääräisiä veroja tai jopa sanktioita, jos on tehnyt pahoja virheitä verotuksen suhteen.

Yrittäjä voi ajatella, ettei kirjanpitäjää tarvitse heti kun yritys on perustettu, vaan ensimmäiset kuukaudet menevät helposti vain keräämällä kuitit. Yhteistyö tilitoimiston kanssa on kuitenkin helpompaa ja halvempaa, mikäli kaikki on alusta saakka hyvässä järjestyksessä sähköisessä taloushallinnon ohjelmassa. Mikäli taloushallintoa ja kirjanpitoa ruvetaan digitalisoimaan liiketoiminnan jo alettua, teettää se enemmän työtä ja voi siten tulla kalliimmaksi.

Mikäli mietit yrityksen perustamista, niin ota yhteyttä ja Select hoitaa homman puolestasi sekä auttaa sinua ottamaan sähköisen taloushallinnon käyttöön liiketoiminnallesi.

Arttu Talvitie

Arttu Talvitie

Arttu on pitkän linjan tekijä monella eri saralla. Hän on toiminut yrittäjänä ja freelancerina niin tapahtumatuotannossa kuin visuaalisella alalla. Opiskelukokemusta kertyi Aallon kauppakorkeakoulussa, ja sieltä matka jatkui uraksi startup-maailmassa, missä Arttu oli mukana kasvattamassa Holvia kuudesta työntekijästä yli kuudenkymmenen ihmisen yritykseksi. Tekeminen ja asioiden aikaansaaminen on aina ollut Artun suurimpia motivaattoreita, kuten myös uuden oppiminen ja kokemuksien kerääminen. Selectillä Arttu tekee myyntiä ja markkinointia, sekä auttaa asiakkaita ratkaisemaan liiketoimintahaasteitaan. Liittyivät ne sitten hinnoitteluun, rahoituksen hakemiseen tai oikeastaan mihin vain.