ProcountorSähköinen Taloushallinto

Sähköinen kirjanpito säästää elämää

Select Financial Services on tilitoimisto Helsingissä. Toimistomme sijaitsee Ateneumin vieressä, mutta tarjoamme tilitoimistopalveluita ja kirjanpitoa digitaalisten työkalujen avulla ympäri Suomen. Kun pyörität liiketoimintaasi sähköisen taloushallinnon kautta, ei etäisyyksillä tai kellonajalla ole väliä. Select avaa blogissaan näitä sähköisen taloushallinnon käytäntöjä ja prosesseja.

Kirjanpito on pakollista, mutta myös hyödyllistä.

Jokaisen yrittäjän on lakisääteisesti hoidettava kirjanpitonsa. Kirjanpidon lakisääteinen tarkoitus on pitää yrityksen varat irrallaan muista varoista, kuten yrittäjän omista varoista. Myös verojen maksaminen on lakisääteistä ja sekin perustuu kirjanpitoon. Eli viranomaiset vaativat yrittäjää tekemään kirjanpitoa. Yrittäjä voi kuitenkin myös hyötyä kirjanpidosta merkittävästi.

Kirjanpidon avulla saa selkeän kuvan yrityksen taloudesta, mikä taas mahdollistaa hyvien liiketoimintaratkaisujen tekemisen: voidaan löytää uusia mahdollisuuksia ansaita, karsia kuluja tai esimerkiksi optimoida verotusta. Hyvin tehdystä kirjanpidosta on hyötyä myös rahoitusta hankkiessa: yritystuet ja -lainat pohjautuvat aina yrityksen taloudelliselle tilanteelle, joka selviää helposti kirjanpidosta. Nykypäivänä kirjanpidon ei myöskään tarvitse olla tarpeettoman raskasta yrittäjälle: kirjanpidon ulkoistaminen tilitoimistolle ja taloushallinnon hoitaminen sähköisesti tehostaa toimintaa merkittävästi.

Sähköinen taloushallinto ja digitaalinen kirjanpito

Vanhaan aikaan kirjanpito oli rankka paperisavotta: kaikki lippulappuset kuiteista laskuihin piti mapittaa hyvään järjestykseen ja numeroita piti naputella manuaalisesti eri tilikarttoihin. Postin eksyminen ja maksujen myöhästyminen oli arkipäiväistä. Nykyään sähköinen taloushallinto mahdollistaa paperittoman kirjanpidon: optimitilanteessa kaikki rahaliikenne ja kirjanpitoraportointi voidaan tehdä täysin sähköisesti.

Laskut lähtevät sähköisestä taloushallinnon ohjelmistosta ja pankkiyhteyden avulla laskujen maksutilanne päivittyy automaattisesti. Tiedät aina kuka on maksanut ja kuka ei – pystyt myös lähettämään muistutuslaskut helposti. Tarvittavat tositteet tallentuvat kirjanpitoa varten automaattisesti.

Laskujen vastaanotto hoituu myös sähköisesti: useimmat laskut saa suoraan ohjelmistoon verkkolaskuina, sähköpostiliitteet saa helposti kopioitua ohjelmistoon ja paperisetkin laskut pystyy skannaamaan sähköiseen muotoon. Nappia painamalla maksat laskun ja tarvittavat kirjanpitomateriaali tallentuu helposti sähköiseen muotoon. Kuten kuititkin: verottaja ei enää vaadi fyysisten tositteiden säilyttämistä, vaan sähköinen tulostettavissa oleva tosite riittää. Kuitin saa siirrettyä helposti sähköiseksi älypuhelimen avulla.

Hyvässä sähköisen taloushallinnon ohjelmistossa on kaikki tarvittava yhdessä paikassa: laskutus, nettipankkiyhteys, kirjanpito ja palkanlaskenta. Kun kaikki on yhdessä paikassa, niin yritäjän on helppo seurata yrityksensä taloudellista tilannetta lähes reaaliajassa. Keskittäminen helpottaa myös raporttien laatimista: tarvittava tieto löytyy näppärästi ja sen voi jäsennellä haluamallaan tavalla. Kun taloushallinnon ja kirjanpidon hoitaa sähköisesti, asiakkaan ja tilitoimiston välinen yhteistyö helpottuu. Ajankohdalla ja etäisyyksillä ei ole enää väliä, vaan kaiken voi hoitaa lennossa sähköisesti.

Select Financial Services, sähköisen taloushallinnon ammattilaiset.

Select on suhteellisen nuori yritys, mutta taustalla olevalla tiimillä on yli kahden vuosikymmenen verran kokemusta taloushallinnon parissa. Olemme täysin orientoituneita sähköiseen taloushallintoon, eikä meillä ole toimistollamme edes printteriä. Hyödynnämme viimeisiä digitaalisia työkaluja, kuten Holvia ja Procountoria – meillä on tiimissä myös kaksi sertifioitua Procountor-kouluttajaa, jotka auttavat myös muita tilitoimistoja digitalisoimaan prosessejaan.

Me emme myöskää tarjoa pelkkää lakisääteistä kirjanpitoa, vaan olemme asiakkaamme kokonaisvaltainen taloushallinnon kumppani. Meille on tärkeää, että asiakaidamme liiketoiminta jatkuu ja kasvaa: asiakkaidemme menestys on meidän menestyksemme.

Ota yhteyttä, niin digitalisoidaan taloushallintosi.

Arttu Talvitie

Arttu Talvitie

Arttu on pitkän linjan tekijä monella eri saralla. Hän on toiminut yrittäjänä ja freelancerina niin tapahtumatuotannossa kuin visuaalisella alalla. Opiskelukokemusta kertyi Aallon kauppakorkeakoulussa, ja sieltä matka jatkui uraksi startup-maailmassa, missä Arttu oli mukana kasvattamassa Holvia kuudesta työntekijästä yli kuudenkymmenen ihmisen yritykseksi. Tekeminen ja asioiden aikaansaaminen on aina ollut Artun suurimpia motivaattoreita, kuten myös uuden oppiminen ja kokemuksien kerääminen. Selectillä Arttu tekee myyntiä ja markkinointia, sekä auttaa asiakkaita ratkaisemaan liiketoimintahaasteitaan. Liittyivät ne sitten hinnoitteluun, rahoituksen hakemiseen tai oikeastaan mihin vain.