Asiakasreferenssit

Cyber Solutions voi valaista sinunkin talvesi

Vaikka Cyber Solutionsilta löytyy enemmän lasereita kuin Tähtien Sodan Imperiumilta, niin kapinallisilla ei ole silti syytä huoleen. Cyber Solutions on nimittäin monipuolinen tapahtumatuotantoalan yritys ja Selectin asiakas. Olet sitten järjestämässä promotapahtumaa, messuja, juhlia, konsertin tai vaikka klubi-iltaa, Cyber Solutions voi auttaa.

Alku on aina hämärää, onneksi on lamppuja

Cyber Solutionsia lähti perustamaan pieni kaveriporukka, jonka taidot löytyivät monilta eri osa-alueilta. Alkuun yritykseltä saikin tilattua tapahtumatuotannon lisäksi myös internet-sivuja ja ohjelmointia. Toiminnan kasvaessa ja kaluston lisääntyessä osakkaat totesivat, että olisi hyvä erottaa tapahtumatuotannon ulkopuolinen toiminta omaksi yrityksekseen.

Tapahtumatuotantopalvelut vaativat usein paljon kalustoa, jolloin yrityksen kiinteät kulut ja varallisuus nousevat helposti korkeiksi. IT-palveluiden tuottamisessa taas on pienemmät kiinteät kulut ja korkeammat henkilöstökulut kuin tapahtumatuotannossa. Kun sama yritys toimii kahdella näin erilaisella toimialalla, on taloushallinto haastavaa järjestää: voidakseen pysyä perillä katteista ja suunnitella taloutta sekä toimintaa olisi yrityksen pitänyt seurata talouttaan kahden erillisen kustannuspaikan avulla. Koska osakeyhtiön perustaminen on nyt niin halpaa, helppoa ja nopeaa, oli paljon tarkoituksenmukaisempaa perustaa IT-palveluille oma yhtiönsä.

Nyt Cyber Solutions keskittyy tarjoamaan tapahtumatuotantopalveluita ja -kalustoa. Heiltä saa äänitekniikkaa, valotekniikkaa, laser-esityksiä  ja videoprojektoreita, sekä tietysti tekniikan asennus- ja käyttöpalvelut laitteistolle. Myös valmiiksi suunniteltuja valo- ja tilainstallaatioita on mahdollista tilata.

Tapahtumarikas toimiala

Cyber Solutions tuottaa palveluita kaikenlaisille tapahtumille häistä klubi-iltoihin ja yritystapahtumista konsertteihin. Työskentely tapahtuma-alalla on vaihtelevaa ja monipuolista, mutta ei ehkä yhtä hohdokasta kuin median perusteella voisi kuvitella. Lehtikuvissa ja konserttitaltioinneissa näkyy aina esiintyvä artisti, suuret puitteet ja hieno tuotanto, muttei sitä jättimäistä organisaatiota, joka toteuttaa koko spektaakkelin. Kuvainnollisesti, jos esiripun tiputtaisi liian aikaisin, niin kuhinaa näkyisi kuin muurahaispesässä.

Usein tapahtumajärjestäjien työpäivät ovat pitkiä ja työajat haastavia: töitä tehdään yötä myöten ja itse tapahtuman ohjelmasta ei ehdi nauttia, koska koko ajan ollaan töissä (tai nukkumassa seuraavaa päivää keikkaa varten). Kuten Cyberin toimitusjohtaja ja perustaja Niki Rassa kertoo:

“Tapahtumatuotannossa korostuu yrittäjyyden perinteiset aspektit: pitkää päivää ja paljon epävarmuutta, mutta erittäin palkitsevaa toimintaa! Vaikka tapahtuman järjestäminen vaatii intensiivisen panostuksen, niin itse tapahtuman näkeminen palkitsee. Kokemus siitä, että on osaltaan voinut mahdollistaa mahtavan kokemuksen useille sadoille tai jopa tuhansille ihmisille on hyvin konkreettinen työn tulos. Kun näkee kaikki iloiset ja innokkaat ihmiset, ei tarvitse miettiä mikä oman työn merkitys on.”

Cyberin valaiseva taloushallinnon kumppani Select

Select on ollut mukana tukemassa Cyberin taloushallintoa lähes alusta saakka. Yrityksen alkuvaiheen jakautumista käytiin läpi yhteisissä palavereissa ja Select auttoi myös uuden perustetun yrityksen alkuun. Taloushallinto on järjestetty alan johtavilla sähköisillä työkaluilla ja yhteinen prosessi on hiottu mahdollisimman kevyeksi, että yrityksen yrittäjät voivat keskittyä operatiivisen toiminnan pyörittämiseen.

Koronapandemia iski viime vuonna alkuvuodesta kovaa tapahtuma-alalle ja myös Cyberin piti tehdä paljon korjaavia liikkeitä, missä Select oli mukana auttamassa. Karsimalla kiinteitä kuluja, hankkimalla lisärahoitusta ja kehittämällä liiketoimintaa yritys pysyi pystyssä vaikka lähes kaikki tulevista keikoista peruuntuivat.

“Select on ollut tärkeä tuki liiketoiminnan poikkeustilanteissa ja heidän ahkera asiakaspalveluasenteensa on tehnyt tilitoimiston kanssa toimimisesta mukavaa. Sähköiset työkalut ja yhteinen prosessi helpottavat talousasioiden hoitoa merkittävästi” – Niki Rassa, Cyber Solutionsin perustaja ja toimitusjohtaja.

Mikäli tarvitsette tapahtumatuotannon palveluita, niin ottakaa yhteyttä Cyber Solutionsiin.

Select Financial Services on tilitoimisto, joka tukee asiakkaitaan tilanteessa kuin tilanteessa. Autamme lakisääteisen kirjanpidon lisäksi rahoitushakemuksissa, liiketoiminnan kehittämisessä sekä yllättävissä liiketoimintaympäristön muutoksissa. Toimistomme sijaitsee Ateneumin vieressä, mutta tarjoamme sähköisiä tilitoimistopalveluita ja kirjanpitoa digitaalisten työkalujen avulla ympäri Suomen. Select avaa blogissaan kirjanpidon ja sähköisen taloushallinnon käytäntöjä sekä prosesseja. Tällä hetkellä kirjoitamme myös paljon koronaviruksen vaikutuksista yrittäjälle.

Arttu Talvitie

Arttu Talvitie

Arttu on pitkän linjan tekijä monella eri saralla. Hän on toiminut yrittäjänä ja freelancerina niin tapahtumatuotannossa kuin visuaalisella alalla. Opiskelukokemusta kertyi Aallon kauppakorkeakoulussa, ja sieltä matka jatkui uraksi startup-maailmassa, missä Arttu oli mukana kasvattamassa Holvia kuudesta työntekijästä yli kuudenkymmenen ihmisen yritykseksi. Tekeminen ja asioiden aikaansaaminen on aina ollut Artun suurimpia motivaattoreita, kuten myös uuden oppiminen ja kokemuksien kerääminen. Selectillä Arttu tekee myyntiä ja markkinointia, sekä auttaa asiakkaita ratkaisemaan liiketoimintahaasteitaan. Liittyivät ne sitten hinnoitteluun, rahoituksen hakemiseen tai oikeastaan mihin vain.