Asiakasreferenssit

Bouncy – kustannustehokasta koodausta

Bouncy on notkea sovellus- ja verkkosivukehitystä tekevä yritys. Kun on tarve mobiiliapplikaatiolle, web-applikaatiolle, kotisivulle tai verkkokaupalle, he voivat auttaa. Heidän toimintafilosofiansa on toteuttaa pk-yrityksille laadukkaita IT-palveluita kustannustehokkaasti ja siten tuoda internetin mahdollisuudet myös pienempien yritysten saataville.

Kun työpaikka ei riitä

Bouncyn perustajat ovat työskennelleet IT-alalla jo pidempään, mutta huomasivat jossain vaiheessa, että heidän mielenkiinnon kohteensa ja kunnianhimonsa ovat korkeammalla. He eivät halunneet olla rattaita koneistossa, vaan rakentaa jotain omaa ja parhaassa tapauksessa maailmanlaajuista. Koska perustajilla ei ollut suurta alkupääomaa, hyppy yrittäjyyteen tehtiin rohkeasti ja tehokkaasti.

Ennen yrityksen perustamista selvitettiin erilaisia rahoitusmahdollisuuksia ja potentiaalisia asiakkaita, jotta perustajat pystyivät olemaan varmoja yrityksen jatkuvuudesta. Kun muutama asiakas ja starttiraha olivat varmistettu, voitiin yritys perustaa.

Optimoidakseen kassavirtaa yrityksen alkuvaiheessa ja saadakseen aikaa tuotekehitykseen, on yrityksen palveluvalikoima laaja: heiltä voi tilata erilaisia kustomoituja kehitysprojekteja tilanteeseen kuin tilanteeseen. Bouncyn pitkän linjan tähtäimenä on kuitenkin oma tuotelinjasto: esioptimoituja nettisivuja ja mobiiliapplikaatioita napin painalluksella.

Ideasta toteukseen, koodista pilotointiin

Työuriensa aikana perustajat olivat huomanneet selkeän tarpeen: internetin mahdollisuuksien tarjoaminen pk-yrityksille. Pienemmillä yrityksillä ei välttämättä ole suurta budjettia esimerkiksi internet-sivujen tai mobiiliapplikaation tekemiseen, mutta tarve löytyy. Bouncy halusikin luoda kustannustehokkaita ratkaisuja juuri tähän.

Alkuun he kehittivät ketteriä ja nopeita sisäisiä prosesseja nettisivujen ja mobiiliapplikaatioiden kehittämiseen, jotta voisivat palvella asiakkaita mahdollisimman tehokkaasti. Näistä prosesseista jalostettiin järjestelmiä, joiden avulla pystytään toteuttamaan lopulliset tuotteet nopeasti ja edullisesti. Esimerkiksi koronapandemian iskiessä ravintoloille syntyi nopea tarve perustaa verkkokauppoja, joten Bouncy organisoi järjestelmänsä palvelemaan myös tätä tarkoitusta.

Toimintatapansa ja järjestelmäkehityksensä ansiosta he ovat myös pilotoineet “Verkkosivusta applikaatio” -palvelua, joka luo yrityksen nettisivuista puhelimeen ladattavan mobiiliapplikaation. Palvelu on kiinteähintainen ja huomattavasti edullisempi kuin muiden palveluntarjoajien manuaalinen prosessi: nyt kuka tahansa voi saada sivuistaan applikaation. Erityisesti verkkokauppojen pitäjät, bloggarit ja muut sisältöön perustuvat sivustot ovat olleet kiinnostuneita palvelusta.

Kun tämän hetkiset palvelut ovat täysin tuotteistettu sekä optimoitu, on Bouncyn tavoitteena luoda helppo järjestelmä kotisivujen luomiseen. Järjestelmä, missä kuka tahansa voisi täyttää muutamat sisältökentät ja saada sivut pystyyn. Tarkoituksena ei ole luoda WordPressin kaltaista avointa ekosysteemiä, vaan pelkistetty ja helposti käytettävä kilpailija sille.

Sähköistä taloushallintaa ohjelmistotalolle

Select on ollut Bouncyn mukana alusta saakka suunnittelemassa miten aloittavan yrityksen taloushallinto järjestetään ja tukemassa aloittavia yrittäjiä. Kuten Antti Koponen, Bouncyn perustaja kertoo:

“Selectin kanssa on ollut helppo toimia ja palvelu on henkilökohtaista, sekä mitoitettu hyvin asiakkaan tarpeisiin. Varsinkin aloittavan yrittäjän näkökulmasta on tärkeää, että tietää missä mennään ja tarvittaessa apu on saatavilla. Selectin kanssa myös tietää aina mistä maksaa. ”

Bouncyn toimiala ei ole halvimmasta päästä. Koodaaminen ja tuotekehitys maksaa, ja siksi starttirahan ja kassavirtarahoituksen lisäksi on olennaista miettiä myös muita rahoituksen lähteitä, missä Select on ollut korvaamaton apu.

“Selectin liiketoimintakentän tuntemus on auttanut selkiyttämään tulevaisuuden suunnitelmia. On ollut hyvin avartavaa pallotella ideoita ihmisten kanssa, jotka ovat olleet jo aiemmin kohtaamassa vastaavanlaisia haasteita monien eri yrityksien kanssa.” – kehuu Antti.

Select Financial Services on tilitoimisto, joka tukee asiakkaitaan tilanteessa kuin tilanteessa. Autamme lakisääteisen kirjanpidon lisäksi rahoitushakemuksissa, liiketoiminnan kehittämisessä sekä yllättävissä liiketoimintaympäristön muutoksissa. Toimistomme sijaitsee Ateneumin vieressä, mutta tarjoamme sähköisiä tilitoimistopalveluita ja kirjanpitoa digitaalisten työkalujen avulla ympäri Suomen. Select avaa blogissaan kirjanpidon ja sähköisen taloushallinnon käytäntöjä sekä prosesseja. Tällä hetkellä kirjoitamme myös paljon koronaviruksen vaikutuksista yrittäjälle.

Arttu Talvitie

Arttu Talvitie

Arttu on pitkän linjan tekijä monella eri saralla. Hän on toiminut yrittäjänä ja freelancerina niin tapahtumatuotannossa kuin visuaalisella alalla. Opiskelukokemusta kertyi Aallon kauppakorkeakoulussa, ja sieltä matka jatkui uraksi startup-maailmassa, missä Arttu oli mukana kasvattamassa Holvia kuudesta työntekijästä yli kuudenkymmenen ihmisen yritykseksi. Tekeminen ja asioiden aikaansaaminen on aina ollut Artun suurimpia motivaattoreita, kuten myös uuden oppiminen ja kokemuksien kerääminen. Selectillä Arttu tekee myyntiä ja markkinointia, sekä auttaa asiakkaita ratkaisemaan liiketoimintahaasteitaan. Liittyivät ne sitten hinnoitteluun, rahoituksen hakemiseen tai oikeastaan mihin vain.